Saya Suka Senyum :)

Tuesday, August 18, 2015

HELLO, I'M BACK

Assalammualaikum.

taip backspace, taip backspace , taip delete . haaaa amik kau mah, gigih tak nak perah otak nak buat ayat apa. tulah, lama nauuu hilangkan diri dri arena blog kan (nampak sangat bloger sendu, ahakss) .

bukan apa, sebelum jejak kan kaki kat UITM untk kemasukan degree 2 thn lepas, i've made a small promise on myself about not involving myself on blog. since that day, i forgot everything about blogging (ohh bukan lah semua, tak mungkinlah aku lupa bagaimana untuk log in blog cuma tak mahu log in secara sengaja, hihi). well actualy, forgetting something that i really likes, its kinda kill me but surely i already survived from that killing feeling and yeahh sayalah juara -milo

alhamdulillah i already finished my degree and i got transfer to 2 different UITM . haaaa. nak tahu cemana hakak jdi cmtu. tunggu next post lah yaaa. hehehe.

keep telling yourself you are alright and you are trying your best to create the best thing for your own life.


kepada adik adik yang nak masuk belajar tak kisahlah kat mana manapun, gudluck dan pandai pandailah berkawan sbb kawan kawan lah salah satu punca sama ada we are on top or down. all the best


Wednesday, November 27, 2013

mari throwback perkara thorbaik

Assalammualaikum.

hai. hahaha. bagi aku gelak dulu. hahahahaha. ok dah. ngape gelak ni hoi ? sbb senah ni haa dah kaku nak berbahasa, tapi sape kesah yetak. bukan belog femes kebabom bom bom pung.. atas urusan rasmi dan tak rasmi maka haritu adelah 4 hari aku datang melaka lagi, very mengamit kenangan giteuu. flashback, throwbek, ahh sume la datang (nmpk sgt ngindu melaka). huhu

aku gi Konvo la konvo weh konvo. hahaha.

13/11/2013 , pada sidang ke 3 dengan angke giliran ke 261, haru tak haru gak la nk tunggu. senguk senguk mata i ni uolss. seb baik kemre tak focus kaw kaw ke aku, kalau tak, mahu tepanjat sume org tgk aku nganga nganga. krem mata karang. aku konvo diploma, akak aku sidang 4 belah petang, konvo degree. hehe. alhamdulillah, Allah permudahkan ibu ayah aku, dalam sehari, parents aku gi konvo their 2 daughter sekali gus.

Tapi mse nak tnggu giliran amek scrol tu, debor debor gaklah hatini. yela. dah belagak sgt gi pakai kasut tinggi gilos padahal kaki said no, otak aku yes yes. risau tersungkur. Banyak pit stop sebelum nak gi amek scroll tu. ade 7 kali gak le.


sume kengkawan aku nampak comel lote, ayu chikebum chikebum. tibe tang aku, ya ampun. kau ngapee mah oi ? dok ngaga pehal. masuk lalat nages non hade lagu. ade lagi 2 orang, mane la si munie ngan daia ni ?



bila konvo, gamba paling WAJIB harus sunat adela gmbar baling motar board ataih pale tu haa. aku pong tak faham, amende baling baling mende letak kepale, kan tak elok kan. tapi time tu aku pon tak kesah, lantak pii ahh sana. hahaha. almaklum, weolss ni hentam je ahh. pakcik mokcik yg lalu lalang gelak je ah. mesti diorang dok kata "mengapa bah kau berubah bebudak ni" ahaha.


ni kanak kanak lebih rebina. haha. sume style

bolat nape tido ni ? nk konvo tido nape ni. hahaha. comey betei.




hai. ni baby boy. tgk. aku dah pangkat aunty . tapi ni bkn la mak budak nye ha. ni bakal . hehehe.


baju aku baju kuning berserta lace hok hitam, dahtu aku blend pulak shawl pink. dah jadi patrick campor spongebob lah gamaknye. taram jah. jnji sopan. jadahnye lah aku nak buat muke hok cover, tak hadenye haa.tengok ahh ni haa. teens nowday. 

citer ni dah basi gak ahh sbb dah lama. tapi lantak ahhh.hahaha. dah pehal aku banyak ahh kt belakang ayat. ahh sudah.

"you can have watever you are willing to struggle for , beybeh "

Thursday, August 15, 2013

untuk copi

Assalammualaikum.

Dah lama rasanya tak up satu entry khas dedikasi untuk copi. maklum sibuk bebeno kami beraya sakan dgn full schedule tiap hari nya lagi ya ampun.  kasihan blog ni sepi bak pepagi subuh. hihi



ehemm ehemm. bio le teman beterus terang ke awok ye copi. banyak bende kurangnya saya. banyak perkara tah macam ape ape. banyak lah sompeknye saya ni :'(

1) kalau lah awak tahu betapa saya rasa pekara paling loser pasal saya bila saya tak pandai nak pilih baju untuk awak. saya rasa apesal lah saya ni bengap sgt nak memilih yang terbaik untuk pakaian awak padahal tu perkara sesimpel alam yg saya rasa makwe makwe kat luar sana buat untuk diorang punya buah hati. :(

2) saya ni macam mana nak ckp ye. saya rasa sayalah makwe yg paling selekeh untuk awak. macam raya haritu masa awak datang uma, ade ke patut tudung senget benget, muke sememeh , selambe dek je saya pi sambut awak.

awak tahu tak time tu saya rasa macam nak nages sebab perangai saya itu. :(

3) selama kita bercinta ni, saya rasa tadi kat seksyen 2 tu, tempat kita duk makan lunch tu, tu pestime saya rasa emosi sampai termenagis bila borak dengan awak. macam budak budak kan. tapi yela, time tu kan saya tengah frust menongeng bila orang kutuk kutuk apa yg saya pilih.

time tu saya rasa taleh nak kawal perasaan saya ni haa. padahal saya selalunye cool. hikhik

4) saya rasa harini, saya sikit sikit nak nages sikit sikit nak nages. macam tadi. saya pi nages lam bilik air sebab saya rasa rindu ke awak. padahal baru je jumpe. tah pape kan saya ni. macam badut.

banyak pekara yg saya tangiskan . lelebih lagi sebab sebab rindu awak tapi saya malu nak cakap jadi saya nageslah. agak agak awak rasa releven tak punca saya nages tu ? haihh. cengengnye lah saya

5) saya jarang nak ngaku apa yg saya rasa pasal awak. bajet bajet cool sekali lagi saya ni. haihhh.. copi. " awak buah hati saya yang paling comel yang saya ada " . *wink wink* ;)

6) saya gembira bila mak tahu pasal saya.

7) saya rasa nak senyum ke telinga bila awak usik saya depan mak awak.

8) saya tetiba rasa nak senyum sendiri lain bila awak kata awak tengah jalan dengan tunang awak sambil pandang saya :'*




9) saya tak pandai nak gembirakan hati awa. saya tak pandai nak borak dengan awak. saya tak pandai nak masak sesedap untuk awak. last saya masak pun kasik bubur lambuk kat awak. tu pun dah berapa tahun lepas daaaa.

10 ) saya tak reti nak borak pekara ilmiah. yang saya reti saya buat cerita dongeng , merepek meraban. macam tadi saya merepek meraban. awak egt tak saya citer apa. saya ta egt kita borak pasal apa tapi lebih kurang camni la citer yg saya bitau awak.

copi pahlawan : awak kat mana ?
ima jelitawan   : ada kat sini lah.
copi pahlawan : awak kat mana ?
ima jelitawan   : ada kat situ
copi pahlawan : kat mana tu ?
ima jelitawan :  dalam hati awak :P . hahaha



saya suka tengok awak gelak bila dengar citer karut yok yok ooo dari saya.


banyak lagi kurangnya saya. tapi yang pasti, yang saya akan cuba, yg saya pasti buat, dengan izin ALLAH ialah

i) kalau awak perlukan teman nak borak, saya akan ada

ii) kalau awak perlukan bahu nak tompang sedih, saya bagi awak tisu dan awak cerita

iii)kalau awak nak dengar saya merepek meraban, komfirm saya pasti ada

iv) kalau awak yakin dengan saya, saya lagi yakin dengan diri saya :P

v) kalau awak nak tahu lebih lanjut pasal saya, tanya saya ( tapi kekadang tu saya rasa awak lagi tahu diri saya dibanding saya sendiri, haha )

vi) kalau awak nak tahu, saya sayang awak kerana Allah <3. insyALLAH.

vii) kalau awak nak saya masak sedap macam mak awak, awak kene jadi tukang rasanya :)

viii ) kalau awak nak saya jahitkan baju melayu awak, awak kene tunggu saya sampai saya boleh buat sepasang untuk awak tetiap raya.

9) awak tunggu saya. :)
10) sebab saya tunggu awak :)

Well, I won't give up on us even if the skies get rough
I'm giving you all my love and I'm still looking up
I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make

yang pasti saya selalu fall in love dengan awak.
C.I.N.T.A cuma tingal kata tanpa makna bila awak tiada. hikhik <--- saya baca kat buku terfaktab. haha
 terima kasih copi. love you.*taip sambil kesat idong, nages nages*

salam sayang dari saya
nurrahimah



Superman Logo 2
semua adalah hak milik terpelihara akusertadia.blogspot.com